GAZİANTEP / OĞUZELİ - Yeşildere Ortaokulu

2024 LGS-MERKEZİ SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI!!

Değerli Velilerimiz;

18 Mart tarihi ile 18-29 Mart tarihleri arasında başvuru yapılabilecek LGS-Merkezi Sınav başvuruları açıklanmıştır.

Bu sınava başvurmak isteyen öğrenci ve velilerimiz, okul idaremize e-okul bilgilerinin güncelliğini kontrol ettirip okulumuzda başvuru yapacaklardır.

Başvuru kulavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

LGS hakkında bilgilendirme sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu sınav nedir?

Bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl 8. sınıflarımızın ortaöğretime geçerken yapmış oldukları bir sınavdır. Bu sınavla amaçlanan, sınav puanı ile öğrencileri Nitelikli Liselere(Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Nitelikli Anadolu Liseleri, Nitelikli Anadolu-İmamhatip Liseleri, Teknik Meslek Liseleri) öğrencileri yönlendirmektir. Sınava başvuru yapmak veya sınava katılmak zorunlu değildir. Sınava katılmayan öğrenciler, sınava girip gerekli puanı alamayan öğrenciler ikamet adreslerine göre sınavsız tercih ile ortaöğretime geçeceklerdir.

Bilgilendirme afişi için öğretmenimize teşekkür ederiz.

LGS Bilgilendirmesi için Terapötik Akademi sayfasına teşekkür ederiz.

18-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 09:53 - Görüntülenme: 78